Nieuwsbrief juni 2017

 Kedeng kedeng.

In de nieuwsbrief van april sprak ik mijn zorg nog uit over de op dat moment haperende machine die The Pearls of Africa heette. Het zat even niet mee en projecten zoals de organisatie rondom de Youth Alpha training, de beginnend zelfstandige ondernemers en de oprichting van de lokale stichting Worthy 2 Shine leken op slot te zitten. De trein leek met geen mogelijkheid in beweging te willen komen. Hoe anders is dat afgelopen maand geweest! Ineens lijkt de trein het sein groen te hebben gekregen. Als een geoliede machine rijdt het nu langs elk station en brengt zijn passagiers op de bestemming waar ze horen te zijn. Wij geloven dat ieder mens, of je nu in het ‘rijke’ westen woont of in een ontwikkelingsland, een bestemming heeft in zijn of haar leven. Ons doel is om de mensen hier naar de juiste trein te begeleiden die hen op de bestemming brengt waar ze thuis horen.

Afgelopen week hebben we vanuit Kampala het goede nieuws ontvangen dat de lokale stichting ‘Worthy 2 Shine’ rond is! Het belangrijke eerste station op weg naar de bestemming; de toekomstige overdracht van de activiteiten van The Pearls of Africa, is bereikt. Op het moment dat onze persoonlijke bestemming weer elders ligt kunnen de activiteiten doorgang vinden in deze nieuwe lokale stichting. The Pearls of Africa zal in de toekomst nauw gaan samenwerken met Worthy 2 Shine met als doel zoveel mogelijk mensen ook in de toekomst in de juiste trein te krijgen. We hebben een bevlogen machinist op het oog die de trein zal gaan besturen op het moment dat wij fysiek de trein zullen verlaten. We hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe machinist in staat is om de mensen op hun bestemming te brengen.

Nu de lokale stichting een feit is, is het ook mogelijk om een stuk land aan te kopen waar de noodopvang op gebouwd kan worden. Volgende week zullen we met Paul Okello, het dorpshoofd, een aantal stukken land gaan bekijken en beslissen welk stuk land het meest geschikt is om op te bouwen. Ook de actie gekoppeld aan de bouw van de noodopvang loopt als een trein. Op verschillende plekken wordt er aandacht gegeven aan de actie en worden mensen opgeroepen hun steentje bij te dragen. De leden van de rotary van Aalsmeer, Mijdrecht en Uithoorn hebben zich bijv. vrijwillig ingezet om tijdens het Flower Festival Aalsmeer de activiteiten van The Pearls of Africa onder de aandacht te brengen. Naast de mensen die de activiteiten onder de aandacht brengen, willen we ook de mensen bedanken die financieel hebben bijgedragen of van plan zijn dat in de toekomst te gaan doen. Om de rails nu en in de toekomst neer te kunnen leggen hebben we u als spoorstaaf nodig. Zonder spoorstaven geen rails! En we weten allemaal hoe het afloopt als een trein doorrijdt daar waar het spoor op houdt... Bent u benieuwd naar de actuele stand voor de bouw van de noodopvang? Volg ons dan op facebook via www.facebook.com/thepearlsofafrica.

Voor de oma van Barbara en Sharon komt de bouw net te laat. Zij is deze maand uit haar ‘huisje’ gezet omdat de eigenaar andere plannen heeft voor zijn stuk land. Dankzij het dorpshoofd Paul Okello hebben we gelukkig voor haar een andere oplossing gevonden. Oma mag tijdelijk in eén van zijn huisjes wonen. Het is tijdelijk omdat ook dit huisje op de lijst staat gesloopt te worden wanneer het nieuwe treinspoor dwars door Makenke wordt aangelegd. Wanneer de noodopvang klaar is, zal eén van de 4 huisjes permanent door oma bewoont gaan worden. We willen oma die inmiddels 73 jaar oud is (hier erg oud) een beetje uit de wind houden. Ze heeft haar hele leven hard gewerkt om voor haar kleinkinderen te kunnen zorgen. We gunnen oma nu rust en stabiliteit. Tegelijkertijd kan zij, omdat ze altijd thuis is, mooi een oogje in het zeil houden en de huisjes bewaken wanneer de andere tijdelijke bewoners aan het werk zijn.

Dankzij Uganda on wheels, een stichting geleid door 2 nederlandse vrouwen (Ineke en Anita), hebben we ook Sarah op weg kunnen helpen naar haar bestemming. Sarah is de moeder van Backu en Ikoru, 2 meiden die we helpen terug naar school te gaan. Sarah heeft vroeger een ernstig ongeluk gehad in de lokale gin brouwerij. Zij stond op korte afstand van een vat wat zo heet werd dat het tot ontploffing kwam. De inhoud van het vat spoot richting haar benen waardoor ze ernstige brandwonden opliep. Na jaren van revalideren is ze nu weer in staat om zonder al teveel pijn te lopen. Ineke en Anita hadden vanuit Nederland een opstartset meegenomen om nagels te kunnen lakken. Aan ons werd gevraagd wie we daarmee zouden kunnen helpen. Joanne dacht direct aan Sarah. Dit zou wel eens iets voor haar kunnen zijn. Sarah is dolgelukkig met de kans die ze nu krijgt. Enthousiast gaat ze langs potentiele klanten om de nagels te lakken. Een week later vertelt ze blij dat ze al een aantal klanten heeft en dat ze enorm veel plezier heeft in wat ze nu mag doen! Sarah is ingestapt in de trein die haar op haar bestemming zal brengen!

Tegen alle verwachtingen in zijn we ook weer begonnen met de Youth Alpha training. De 1e bijeenkomst zit erop en we zijn dankbaar dat we opnieuw leiding mogen geven aan een leuke en enthousiaste groep jongeren. De afwezigheid van een aardse vader laat de jongeren hunkeren naar een Vader die voor hen zorgt en hen liefheeft. Aan ons de taak om de jongeren bij die liefdevolle Vader te brengen en ervoor te zorgen dat ze niet ontsporen.

We hebben deze maand ook nieuwe ‘reizigers’ mogen verwelkomen bij The Pearls of Africa. Innocent, Jacklyn, Rachael en Shakira zijn de nieuwste passagiers in The Pearls trein. We wensen jullie een goede reis toe en hopen dat jullie op je bestemming aan gaan komen! Benieuwd naar hun verhaal? Volg ons dan op facebook via: www.facebook.com/thepearlsofafrica. Bent u in de gelegenheid om op 30 juli naar de evangelische gemeente in Nieuwkoop te komen? Dan hopen we u persoonlijk te kunnen ontmoeten! Tijdens de dienst die om 10.00 uur begint zullen wij iets vertellen over het werk van The Pearls of Africa.

Dan wil ik u tenslotte meenemen in onze persoonlijk reis die ons naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar terug naar Nederland zal brengen. De belangrijkste reden om terug te keren is het ontbreken van een goede school voor Noa. De basisschool periode is hier in tegenstelling tot de middelbare school prima te doen. Zowel Noa als Finn zitten naar tevredenheid om een goede basisschool waar ze klaar gestoomd worden voor de middelbare school. Een goede middelbare school ligt hier echter op grote afstand en is erg prijzig. Daarnaast zijn we van mening dat na het opzetten van de stichting het goed is dat na een bepaalde periode de activiteiten worden voortgezet door de eigen bevolking. Komend jaar zullen we daarom ook intensief samenwerken met Rogers, onze beoogde opvolger als machinist. Het is goed om de mensen op weg te helpen en ze naar de trein te begeleiden, maar het is nog beter om ze na een tijdje los te kunnen laten zodat ze zelf de gang naar het station kunnen maken. En natuurlijk blijven we, hoewel op afstand, nauw betrokken met de mensen hier. De mensen zitten in ons hart en we zullen er alles aan blijven doen om ze de waardigheid van het leven terug te geven. U kunt zich voorstellen dat voor ons persoonlijk een spannende en onzekere tijd aanbreekt. We zijn erg benieuwd welke trein er voor ons voorbij komt. Vragen als waar gaan we wonen, en wat gaan we voor werk doen worden nu weer concrete vragen. We ervaren rust over de genomen beslissing en leggen alle onzekerheden in Zijn handen wetende dat Hij ons opnieuw op de juiste trein zal zetten op weg naar onze volgende bestemming!

Liefs,

Familie Kwint

 

 

 

Zo gaat de noodopvang er ongeveer uitzien.
Oma komt aan bij haar tijdelijk verblijf.
Anita biedt zich aan als de allereerste klant van Sarah!
Welkom aan boord Shakira!
Tag: 
nieuws

Reacties

lieve Remco en Joanne
Wat een mooie ontroerende nieuwsbrief mogen wij weer lezen en wat doen jullie het goed!
Fijn dat alle plannen nu gaan lopen en dat er zoveel enthousiaste mensen zijn die meedoen om jullie plannen te laten slagen.
Wat fijn voor de oma van Sharon en Barbara dat er een tijdelijk huisje voor hen is en straks in één van de vier nieuwe huisjes lekker van haar rust mag genieten.
Wat hebben jullie een hoop bereikt voor de mensen in jullie omgeving en goed om te lezen dat ze het straks zelf op kunnen gaan pakken. Ik weet wel dat het niet allemaal op eigen kracht gebeurt maar toch. Jullie zijn echt kanjers waar ik zo verschrikkelijk trots op ben. Over 3 weekjes zien we elkaar weer, ik kijk er echt naar uit!! Tot dan.
Liefs van jullie mama Trudy